Java-ohjelmoinnin peruskurssin tehtävät tehty

No niin! Mielestäni olen edistynyt hyvin, vaikka viimeisessä osassa pitikin kerran turvautua malliratkaisuun. Vielä on tentti jäljellä.

Jipii. Eilen pääsin ajan tasalle ohjelmointitehtävissä kaiken maailman hiihtolomista huolimatta. Sain siis Java-MOOCista osan 7 tehtyä. Se tarkoittaa, että olen oppinut kaikki tarvittavat asiat ohjelmoinnin peruskurssista (5 op). Se on puolet MOOCista.

Huomaan kyllä, että olen kehittynyt. Esimerkiksi superhämärältä tuntunut olio-ohjelmointi on muuttunut suhteellisen luontevaksi, ja ajattelin vikassa osassa jo monta kertaa, että kyllä tästäkin varmaan kannattaa tehdä oma luokkansa, niin pääsee helpommalla. Aiemmin olin varma, että olio-ohjelmointi on aina ihan pirun vaikeaa ja sitä kannattaa välttää kuin ruttoa, koska se tekee asioista hankalaa. Kehitys kehittyy!

Viimeisessä osassa rakennettiin jo laajempia kokonaisuuksia, joiden rakenne piti suunnitella itse. Osasin suunnitella rakenteet hyvin ja tein järkeviä luokkia, mutta en osannut tehdä tiedostonlukuohjelmaa, joka olisi ymmärtänyt txt-muotoisen reseptitiedoston reseptin vaihtuvan tyhjän rivin kohdassa. Tai siis en osannut lukea sitä tyhjää riviä oikein. Tällaisen hölmön pikku yksityiskohdan vuoksi käytin sitten lopulta ensimmäisen tokenini. Ei ollut tuhlausta kumminkaan, olen tyytyväinen investointiin.

Kiitän muuten jälleen syvästi myös tuutoreita. Eihän tästä tulisi mitään ilman Moodlen muiden hyviä kysymyksiä ja Telegramin hätäapulinjaa.

En kuitenkaan voi vielä nuolaista ja brassailla viidellä opintopisteellä, eikä mitään suoritusta ole minulle vielä virallisesti myönnetty. Nimittäin:

Ensin on tehtävä peruskurssin koe ensi tiistaina.

Koe tehdään netissä, ja siihen pitää varata neljä tuntia. Ylipäätään kurssi on näin aikataulutettuna ollut aika tiivistahtinen, ja se on vienyt aika paljon aikaa. Onneksi minusta on hirveän palkitsevaa saada noita tehtäviä oikein, ja lisäksi on kivaa saada tehdä jotain eksaktia. Ei siis ole kuin pari hassua kertaa tuntunut pakkopullalta avata tehtäviä.

Tulevasta kokeesta minulla on suhteellisen varma olo, koska olen pysynyt hyvin rytmissä tehtävien kanssa. On kuitenkin mahdollista, että varmuus karisee tiistaina 5.3. (Jos koe ei mene läpi, myöhemmin on onneksi kaksi uutta yritystä. Kerron miten käy.)

Sormet ristiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.