Java-MOOCin Telegram tuutoreineen on ihana

Kurssin verkkotukikanava on siirretty IRC:stä Telegramiin, joka on näppärä. Muutenkin apua tarjotaan nyt erityisen aktiivisesti. Tuutorit todella ansaitsevat ruusuja, ja minustakin on kerran ollut hyötyä!

Tuutorit vastaavat keskustelupalstalla tyhmiin kysymyksiin käytännössä koko ajan. Minä olen nyt käynyt kyselemässä palstalla sunnuntai-iltana klo 22 ja arkipäivänä lounastauolla – päivystys on koko ajan päällä. En tiedä, miten apu on organisoitu, mutta kurssilaiselle se on todella arvokasta.

Kerran kysyin Telegramissa asiaa joka ei selvinnyt materiaalista eikä kirjoista (eli milloin luokkien metodeissa pitää panna this.-etuliite). Toisen kerran jaoin kehitysympäristöstä oman koodini ruodittavaksi. En vieläkään tiedä, mikä siinä oikeasti oli vialla, mutta sain sen toimimaan sitten pian. Kuitenkin kun olen seurannut keskustelua, tuutorit auttavat pahoissakin jumeissa ja osoittavat virheeseen johtavia paikkoja tosi kärsivällisesti.

Sitä paitsi kerran minusta oli hyötyä!

Autoin kanssakoodaajaa tehtävässä, jonka olin juuri tehnyt itse. Olin nimittäin tehnyt myös saman ajatusvirheen itse. En ole ollut Telegramissa aivan turha, jes!

Tulevan epätoivon varalle: paniikkinappeja on useita

Aion jatkossakin ensin kysyä Telegramissa ja vasta myöhemmin käyttää kurssilla suoritetuista tehtävistä myönnettäviä ”tokeneita” eli kolikoita, joilla saa mallivastauksen nähdäkseen. Tokenit ovat aika arvokkaita eli vaativat paljon työtä, joten säästän ne jatkokurssille, joka on oletettavasti pirullisen vaikea.

Lisäksi kurssilla on tukiväylä, jota en ole vielä käyttänyt. Kumpulan kampuksella on monta kertaa viikossa pajaohjausta, jonne saisi mennä. En varmaan kehtaa mennä sinne tablettini kanssa, koska se saatetaan nauraa sieltä ulos. (Minulla on myös toinen tuore nolo kokemus Kumpulasta: olin siellä sunnuntaina jumpassa ja jouduin lähtemään kesken tunnin pois kun tuli paha olo, en ollutkaan tarpeeksi terve vielä. Kumpula + Salla = nolo.) Mutta jos jään oikeasti jumiin, niin onhan tuollainen pajaohjaus ihan todella hieno mahdollisuus oppia lisää ja kysellä tyhmiä. Vannomatta siis paras.

Olen oikeasti ihan vaikuttunut näistä kaikista avunsaantimahdollisuuksista. Ei jää siitä kiinni kurssin suoritus.

Kiitos siis kanssatelegrammaajat ja ennen kaikkea tuutorit! Yhteistyömme jatkukoon. Yritän minäkin auttaa parhaani mukaan.

Yksi vastaus artikkeliiin “Java-MOOCin Telegram tuutoreineen on ihana

  1. Kyllä! Käyn siis samaa kurssia ja tätä kautta olen usein etsinyt apua, kun olen jäänyt jumiin johonkin tehtävään – aika usein siis. En ole tosin itse vielä kysynyt mitään, mutta onneksi on löytynyt muiden kysymyksia ja niihin vastauksia. Kiitos siis tuutoreille ja kaikille muille, jotka jaksavat neuvoa (eli myös sinulle)!

    Kiitos muutenkin näistä kurssiin liittyvistä kirjoituksista (ja tietysti muistakin postauksista). Kiva lukea muidenkin kokemuksia tästä 🙂

    Täytyy myöntää, että itselläni meinaa välillä mennä hermot koko hommaan joko sen takia, etten tajua jotain tai sitten tietokoneen ja Betbeansin jumittamisen takia. Ehkä yritän kuitenkin selvitä ainakin tämän ensimmäisen kurssin loppuun asti, kun olen jo tähän asti päässyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.