Ohjelmoinnin perusteet: Tiedän mm. kaiken!

Alkukuun tentin tulokset tulivat. Minä sain 5/5! Se tarkoittaa, että osaan kaiken.

Tämä on puhdas leijuntapäivitys. Tämä on minun blogini joten saan vapaasti leijua, ja moderoin paheksuntakommentit kovalla kädellä. Katsokaa nyt sitä! Humanisti teki sen!

Tähän kuvaan tiivistyy monta iloa: minulla on jälleen yliopiston tunnarit!

Joku ovelahan tästä myös huomaa, että minulla on taas WebOodin tunnarit, ja saan Helsingin yliopiston rekistereihin nykyään taas merkintöjä avoimen puolelta. Tämä peruskurssi oli toinen laatuaan (eka oli Elements of AI). Sähköpostinkin sain käyttööni (älkää kuitenkaan lähetelkö sinne mitään, sinne tulee paljon roskapostia enkä lue sitä).

Ja nyt sain ohjelmoinnista vitosen! Minä näytän teille mitä osaan:

Osaan käyttää loogista operaatiota ”ei”.

Elämä kuitenkin jatkuu, ja jatkokurssi

Nyt olen tehnyt kolme viikkoa Ohjelmoinnin jatkokurssia, joka on ihan samalla kaavalla kuin tämä peruskurssi. 5 op, seitsemän isoa tehtäväsettiä. Tämä on kuitenkin selvästi vaikeampi, ja omia ratkaisuja edellytetään jo enemmän. Olenkin ollut nenä kiinni malliratkaisuissa, jotka saa nähtäväkseen aina, kun saa koodin jotenkin toimimaan halutusti. Niistä näkee hyvin, mitä olisi pitänyt tajuta.

Kerran kyllä tein paljon kauniimman ratkaisun kuin malliratkaisu. Yli puolet lyhyemmän ja paljon selkeämmän. Se oli helmikuun kohokohtani.

Jatkokurssilla käpy on muuten palanut lopullisesti Crowdsorcerer-tehtäviin, joissa pitää suunnitella tehtäviä muille. Käyttöliittymä on tosi takkuinen, ja viimeisintä tehtävää yritin palauttaa kaksi vuorokautta, ja se herjasi joka kerta eri pisteestä että väärässä paikassa. Eivät muuten olleet. Lopulta se meni läpi koodia muuttamatta, mutta niiden tehtävien kanssa on kyllä aina ihan herran haltuun että kuinka käy. Koska ne eivät ole kurssin suorittamisen kannalta kriittiset, harkitsen vakaasti, että skippaan ne loppukurssin ajan, säästän reilusti mielenterveyttäni ja tuntejani (monikossa).

Loppuhuomio: Tänään alkoi korkeakoulujen yhteishaku. Tiedättekö te, mitä teistä tulee isona?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.