Haluan oppia koodaamaan

Faktat ovat seuraavat: olen humanisti, valmistuin kevättalvella äidinkielenopettajaksi, syön aamupalaksi tuorepuuroa mustikoilla ja harrastan lukemista, luontoretkeilyä ja musiikkia. Olen siis kai potentiaalinen n00b.

Olen siis nolo aloittelija. En kuitenkaan aio lannistua! Vaikka olen aikuinen, olen kuitenkin nimittäin vähän diginatiivi. Jo lapsena olen rakennellut silloisella ilmaisilla, pop-up-mainontaa suosineilla expage-, geocities- ja freewebs-työkaluilla ainakin virtuaalitylypahkan, virtuaalitalleja ja runosivuja. Niillä oli hiirtä seuraavia kuvia ja glitter-väliviivoja, mutta samalla tulin perehtyneeksi silloisen HTML-version perusteisiin.

Jotain hyötyä varhaisista kokeiluista oli: olen kohta kymmenen vuotta sitten toiminut partiolippukunta Kaskipartion www-vastaavana ja koodannut sen jo käytöstä poistuneet kotisivut HTML:llä, Unixilla. Tästä olen ylpeä. Tällä hetkellä taas työskentelen verkkojulkaisutyökalujen kanssa ja osaan suht hyvin ottaa niistä tehoja irti. Käytän tarvittaessa HTML:ää riittävän hyvin ja CSS:ää jos on pakko. (CSS:llä muotoillaan nettisivun ulkoasua.)

Olen kuitenkin ymmärtänyt, että noita ei lasketa ja että enemmän hyötyä olisi, jos osaisi jonkun hienomman kielen. Kaikissa sellaisissa olen täysi aloittelija.

Olen siis päättänyt opetella koodaamaan.

Kysyin taannoin Facebook-statuksessa apua kavereissani päivystäviltä ict-osaajilta, ja sain runsaasti hyviä mutta erilaisia aloitusvinkkejä. Pähkäiltyäni valitsin opettelun ensimmäiseksi työkaluksi Codeacademy-sivuston, sillä se on matalan kynnyksen palvelu: puuha on ilmaista, käyttöliittymä toimii selaimella eikä pitänyt ladata mitään. (Halusin aloittaa tietenkin heti.)

Tähän mennessä olen käynyt akatemiassa kertauksen vuoksi HTML- ja CSS-peruskurssin osan 1. Innostus ei lopahtanut vaan vahvistui.

En ole vielä vakaasti lyönyt lukkoon seuraavaa opeteltavaa kieltäni. Harkitsen Pythonia, sillä se on ilmeisesti aika yleispätevä. Javaa varten puolestaan yliopistolla olisi vapaassa käytössä poikkeuksellisen laadukas MOOC-verkkokurssi, enkä ole vielä luopunut siitäkään ajatuksesta.

Projekti ei tietenkään ole mitään ilman suunnitelmaa.


Projektisuunnitelma

Tavoite: Selvitän, minkä koodikielen haluan opetella, ja opettelen sen. Välitavoitteena on kielen perustason kurssin läpäiseminen, esimerkiksi Codeacademyn kokonaisuus tai MOOC.

Aikataulu: En määritä. Tämä on harrastus.

Seuranta: Tässä blogissa.


Tästä se lähtee. Vinkit ja ehdotukset ovat tervetulleita!

4 vastausta artikkeliin “Haluan oppia koodaamaan

  1. Moi, hauska yhteensattuma, munkin nimi on Salla ja myös mä opettelen parhaillaan omatoimisesti koodaamista 😀 keskityn kylläkin ainakin tässä vaiheessa fronttiin eli HTML:ään ja CSS:ään. Ite oon opiskellut Codeschoolin kautta ja omat nettisivut alkaa olla viimeistelyjä vaille valmiit 🙂

    Ihanaa kun en oo ainoa joka opiskelee alaa näin aikuisena!

    1. Moikka, onpas tosiaan hauskaa, minulla ei lähituttavapiirissä kohtalotovereita ainakaan näin alkutasolta olekaan 🙂 Myös Codeschool on minulle tuntematon, ehkä tutustun siihenkin, kun saan alla olevat suunnitelmat valmiiksi – kiitos siis vinkistä! Ja vinkkaa toki kun saat nettisivusi valmiiksi, kiinnostaa nähdä, millaisiin tuloksiin muiden projektit ovat johtaneet 🙂

        1. Moikka, kesäloman takia vasta nyt kävin kurkkaamassa, mutta näyttää hyvältä! Varsinkin tuo etusivun ratkaisu on hieno, jäin katselemaan sitä toviksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.