Python-kurssi oli siinä!

Ensimmäinen suuri etappi projektissa on saavutettu! Pythonin voi oppia, vaikka ei tietäisi, mitä tekee. MOT.

Katsokaa! Minä pystyin siihen! Räpellykseni kehittyi tässä parin viikon aikana koko ajan määrätietoisemmaksi, ja äsken sitten tapahtui seuraavaa:

Python-kurssi on tehty
Etenemistä mittaavat prosentit muuttuivat ”Completed”-tekstiksi. Jes!

Vatsanpohjaa kutitti pari viimeistä harjoitusta, kun tajusin, että olen ihan oikeasti onnistumassa ja mahdolliset jumin paikat vähenivät vauhdilla. Tulin myös siihen tulokseen, että olen tajunnut hyvin, mitä kurssissa tapahtui ja mitä tein. Osaisin varmaan nyt koodailla kurssin uudelleen läpi, tällä kertaa vinkkejä ja vastauksia juuri vilkuilematta.

(Tai sitten vain luulen tajunneeni ja elän illuusiossa.)

Pieni ärsytys meinasi tulla, kun tajusin, että tässä ei ollut ilmaiskäytäjille mitään kokoavaa lopputehtävää, ei edes pientä. Isosta lopputehtävästä olisi pitänyt maksaa 20 dollarin jäsenyys, ja se on liikaa. Eli jos teillä on joku hyvä kokoava, harrastusbudjettiini sopiva Python-harjoite takataskussa, saa vinkata!

Lopulta ei kuitenkaan ärsytä. Olen liian tyytyväinen itseeni ja kurssiin, jotta lopputehtävän puute oikeasti haittaisi. Jes!

Seuraavaksi sitten Javaa

Osaan siis nyt Pythonin alkeet. Ihan uskomatonta, yllätin itseni! Mutta en kyllä laske tätä vielä koodaamisen osaamiseksi, vaikka alankin ihan pikkuisen jo olla kärryillä siitä, mistä tässä on kyse.

Noob koodaa
Onnellinen n00b selvittää koodauksen olemusta.

Kurssin loppupuolella sain käsityksen monesta jutusta, joissa Python on käyttökelpoinen ja joille osaamista voi tarvittaessa laajentaa. Opin perusteet binäärilukujen ja Pythonin yhteensovittamisesta, sain kevyen kosketuksen Pythonin hyödyntämiseen tilastotieteissä, periyttelin ominaisuuksia olioille ja opin kirjoittamaan ja lukemaan .txt-muotoisia tiedostoja. Tarvittaessa näistä olisi hurjan helppo laajentaa. Koodaamallahan voi tehdä vaikka ja mitä!

Olen nähnyt monta suositusta siitä, että n00b-koodarin tulisi kokeilla muutamaa eri kieltä, jotta saisi paremman yleiskäsityksen aiheesta. Jeppistä! Minä meinaan siis opetella seuraavaksi Javan perusteet, koska niin monet ovat suositelleet Helsingin yliopiston MOOC-kurssia aiheesta. Java on ilmeisesti aika paljon monimutkaisempi ja -käyttöisempi kuin aloittelijaystävällinen Python. Se vähän jänskättää. Toivottavasti kurssin IRC-kanavalla käy joku myös kesällä, jotta voin mennä sinne n00beilemaan, kun saan kurssin käyntiin!

Python-kurssin kutkutteluista ja aiheiden pintaraapaisuista heräsi kuitenkin paljon kysymyksiä, joita varten pitää ottaa hieman selvää myös koodauksen taustoista. Nämä jutut koskevat koodauksen kontekstia, jota olen kaipaillut tuekseni pitkin matkaa: minua kiinnostaa, miten koodaus vaikuttaa tietokoneeseen, miten minun kirjoittamani koodi tai hiirenpainallus voi muuttaa sitä, mitä näyttö näyttää, mitä kaikkea nämä monimutkaisemmat koodauskuviot oikeasti ovat ja tekevät ja miksi tässä maailmassa on niin paljon ykkösiä ja  nollia. Ennen Javaa aion siis selvittää itselleni koodauksen olemuksen, ja jos löydän jotain kiinnostavaa, varmaan myös bloggaan siitä.

Tämä ei siis pääty tähän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.