Materiaali, josta selviävät Python-termit suomeksi

Haluan oppia termejä myös suomeksi, vaikka olen käyttänyt englanninkielisiä materiaaleja. Python-termit on kuin onkin määritelty myös suomeksi, ja nyt keksin, mistä ne löytää.

Ne löytää Aalto-yliopiston Python-MOOC-oppimisympäristöstä. Aallollakin on näköjään kaikenlaisia verkkokursseja koodailusta, ja yksi niistä on Python-MOOC. Sisään pääsee Aallon tunnuksilla, tai jos niitä ei ole, Google-tunnareilla. Eli jos on Gmail, tuonne voi mennä.

Kurssi on tarkoitettu opettajille, ja harjoitukset tehdään selaimessa, eli olisin ollut määriteltyä kohderyhmää. Osallistuneen opettajuutta ei kuitenkaan tarkisteta, vaan materiaalissa päin vastoin korostetaan avoimuutta kaikille kiinnostuneille. Projektia ei kuitenkaan voi aloittaa koska tahansa, vaan tämä kurssi tehdään aikataulutetusti, ja nyt olisi pitänyt ilmoittautua 2.2. mennessä.

Tehtävissä ei ainakaan pikaselauksella kirjoiteta kauheasti koodia itse, vaan ne ovat enemmän monivalintoja ja ”raahaa koodipalikat järjestykseen” -tyyppisiä. Se on iso miinus: en usko, että itse osaisin tuon kurssin jälkeen kirjoittaa koodia itse. Sen haluan kuitenkin oppia, kun kerran opettelemaan ryhdyin.

Harjoituksia voi tehdä ilmoittautumatta, mutta niitä ei voi silloin palauttaa eikä omaa edistymistään seurata. Materiaali vastaa muita suomenkielisiä kielen kuvauksia. On se silti antoisa etenkin kielikysymyksen kannalta.

Myös tällä kurssilla on muuten sisällysluettelon mukaan kilpikonnia.

Linkki kurssille on lisätty myös kirjoitukseeni Python-verkkokursseista. Olen päivitellyt sitä vähän muutenkin, kun olen törmännyt lisäjuttuihin.

Myös muut suomenkieliset mainitut kurssit käyvät termistöä läpi suomeksi, mutta tällä Aallon kurssilla on minusta selkein sisällysluettelo ja se todella lähtee kohderyhmän vuoksi aika hyvin nollatasolta, toisin kuin moni muu. (EN siis sano, etteivät opettajat osaa koodata. On kuitenkin mahdollista, että opettaja ei osaa ennalta koodata niin yhtään, ja se on huomioitu tässä.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.