Call me commander

Jotta voin jatkaa MOOCilta vaikka Full stack Open -kurssille, minun on näköjään opittava tehokas komentelu. Olen n00bina siis terminaalivaiheessa ja palaan hetkeksi Codecademyyn.

Minä ajattelin tehdä tässä loppuvuoden aikana Helsingin yliopiston Full Stack Open -verkkokurssin, ainakin kolmen opintopisteen laajuisena ellen laajempanakin. Olen nyt viime aikoina perehtynyt sen ennakko-osaamisvaatimuksiin. Tulin muun muassa perustaneeksi GitHub-profiilin ja tein sen Hello world! -harjoitteen siinä samalla.

Mutta joku Full Stack -kurssin taustamateriaaleista suositteli, että pitäisi osata myös käyttää terminaalia. Se on se pelottava musta laatikko täynnä valkoista kulmikasta tekstiä, jossa oikeat koodarit puuhaavaat. Olen elämässäni komennellut todella vähän, joten otin neuvosta vaarin ja harjoittelin sitä kurssilla.

Paluu Codecademyyn

Valitsin työkaluksi vanhan tutun Codecademyn (joo, olen oppinut jättämään sen nimestä a:n pois), ja sieltä Command Line Tutorial -kurssin. Se oli aika hyvä ja näppärä peruskurssi, joka opetti seikkailemaan pelottavassa mustassa tekstilaatikossa ja tekemään siellä erilaisia asioita. Tuttuun tapaan materiaali ja ympäristö toimivat selaimen yli, eli asentelua ei vaadittu.

Kurssin joka lukuun kuuluu myös maksullisia lisäharjoitteita, jotka epäilemättä olisivat olleet minulle hyväksi. Codecademy on kuitenkin aika kallis, enkä halunnut maksaa niistä. Runko, eli joka luvun perusteet ja ”opetusosuus” olivat kuitenkin saatavilla ilmaiseksi.

Loppuhuomiot (useita)

Command Line Tutorial -kurssi oli ilman lisämateriaaleja hyvin äkkiä ohi. Nyt olen todistetusti oppinut komentamaan. En kyllä ole koskaan käyttänyt tätä oikeasti mihinkään, ja parin tunnin kurssi tuskin oikeasti kauheasti pätevöittää.

Kutsu mua komentajaksi.

Vasta jälkeenpäin sitä paitsi tajusin, että nuo opettelemani komennot sopivat vain Linux- ja Mac OS X -koneille, eivät Windowsiin, jota tietenkin itse käytän. En siis tiedä tulenko koskaan tekemään niillä mitään. Tiedänpähän kuitenkin, mitä terminaalissa voi teoriassa tehdä ja miten siellä komennellaan. Kai Windows-koneissakin ajatus on samankaltainen, vaikka komennot olisivat eri? Tai jotain emulaattoreita on tarvittaessa varmasti ainakin.

Java-MOOCissa on meneillään viimeinen viikko. Minulla olisi kolikoita käytettäväksi vaikka jokaiseen jäljellä olevaan tehtävään, joten saan harjoitustehtävät varmasti kasaan. Tentti pelottaa, koska jatko-osa on ollut merkittävän vaikea. Tuomiopäivä on 7.5.

Uskokaa muuten, että naisjohtajista on miltei mahdotonta löytää ilmaisista CC0-kuvapankeista sellaista kuvaa, joissa olisi valtaa, mutta ei seksiä. Miehistä oli tuhat kuvaa joissa röyhisteltiin rintaa, suoristettiin pikkutakin kauluksia ja esiteltiin kelloa vakavina, naisjohtajista vain pari kuvaa ja niissä kaikissa korkkarit, kynsilakkaa, silmälasit suupielessä ja pepsodenthymy. Tyydyin siis postauksessa patsaaseen. Olkoon hän komentajaesikuvani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.