Latex ja badness

Luovuin matematiikassa ensimmäistä kertaa kynästä ja paperista. Yliopistolla on erinomainen Latex-kurssi kiinnostuneille ja tarvitseville.

Meillä on matematiikassa tekeillä ensimmäinen sovellustehtävä, joka on sisällöllisesti ja laajuudeltaan vähän aiempaa laajempi.

Monivaiheisen tehtävän kunniaksi luovuin ruutupaperista, ja päätin tehdä tehtäväni Latexilla. Tein kyllä tehtäväni ensin kynällä vihkoon kuten tähänkin saakka, mutta sitten tietojenkäsittelytieteen osaston loistavan LaTeX-pikakurssin avulla kirjoitin sen kunnollisesti muotoilluksi pdf-dokumentiksi.

Kurssimateriaali ja harjoitukset ovat avoimena verkossa: https://www.cs.helsinki.fi/u/jhasa/latexkurssi/01johdanto.html

Kurssi on erinomainen, eikä sitä tarvitse käydä alusta asti tai kokonaan. Suosittelen sitä lämpimästi, sopii hyvin myös aloittelijoille. Yliopistolaiset voivat tenttiä sen ja saada yhden opintopisteen. Matemaatikoille tämä taitaa olla osa Opiskelijan digitaitoja (ent. TVT-ajokortti). Minä tein sen käpistelijöiden lapio-kurssin, niin en ainakaan nyt jaksa tätä tenttiä, kun en pistettä tarvitse.

Mutta kyllä kannatti näpertää dokumentti kasaan.

Tehtävä näyttää niin ammattimaiselta!

Uskon heti itseäni paremmin, kun teksti ei ole ruutupaperilla. Pätevää ja hienoa.

Erittäin tärkeää: Sain myös tähänastisen koodailuni koleimman ja hienoimman virheilmoituksen.

LaTeX-dokumenttini on bad
Tuli badness 10000.

En varmasti korjaa tuota, kun toimii tuon kanssakin. Sitä paitsi en edes tiedä mitä tuo tarkoittaa, paitsi että badness 10000, joten en kyllä osaisikaan tehdä mitään ilman googlea. Bloggaan mieluummin.

Loppupohdinta:

Kuulin muuten, että lukiossa tekevät nykyään ylppärinsä LaTeXilla. Aikamoinen lisäsetti opeteltavaksi kyllä matematiikan sisältöjen päälle. Minä olen tässä ainakin vielä niin onneton räpeltäjä, että ei varmasti vauhditu kirjoittaminen kovin pian 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.