Sertifioitu tekoälykkö palveluksessanne!

Elements of AI on läpäisty. Tietämättäni olin myös edelläkävijä: yritin muuttaa kieltä jo ennen kuin kurssi virallisesti oli livenä suomeksi, ja pilasin hetkeksi kaiken.

Elements of AI ei siis ollut kovin raskas kurssi, vaan se meni parissa illassa.

Sattumalta kurssi oli tänään Hesarissakin: jutussa kerrottiin, että sen on tästä päivästä asti saanut myös suomeksi. Minä yritin vaihtaa kieltä jo heti aloitettuani, kun kurssiin oli ilmestynyt namikka jossa luki että niin voi tehdä. Matematiikka on minulle englanniksi vaikeampaa kuin suomeksi. Kielen vaihtaminen ei kuitenkaan vielä eilen toiminut, vaan profiilini jäi jumiin kieliversioiden väliin.

Koska olin niin alussa kurssia, tein heti toisen käyttäjän, enkä jäänyt odottamaan että tilanne paranee. Kärsimättömyys palkittiin, sillä tein eilen suurimman osan kurssisisällöstä, sain tänään viimeisetkin vertaisarviot ja olenkin nyt sitten sertifioitu tekoälykkö! Katsokaa vaikka.

Sertifikaatti

Luulen, että olin aika nopea. Kurssiin voisi varmaan saada kulumaan paljon enemmän aikaa, jos esim. murtoluvuilla laskeminen olisi ollut enemmän hakusessa. Matemaattisia tehtäviä oli jonkin verran, mikä on minusta hyvä, mutta ei välttämättä itsestäänselvää kaikille kiinnostuneille. Osa tehtävistä oli työläitä, ja stressikerrointa lisäsi se, että vastausta sai yrittää pitkäänkin tehtävään vain kerran.

En muuten vieläkään sertifikaatista huolimatta tajua oikein, mikä on neuroverkko. Sain jopa sitä koskevat tehtävät oikein, mutta en hahmota kokonaisuutta.

Pidin:

  • Kevyestä rakenteesta. Kurssin pystyi hyvin tekemään parissa illassa, kun energiaa riitti. Tiiviiseen kurssiin ei missään vaiheessa ehtinyt kyllästyä.
  • Yleissivistävästä ja yleispätevästä otteesta. Sopi hyvin humanistille.
  • Laadukkaasta sisällöstä ja kiinnostavista tehtävistä.

En pitänyt:

  • Kieliversiosekoilusta, joka oli kyllä oma vikani osittain. Itsepähän etuilin, vaikkakin hölmöyttäni. Ja jos minä sain profiilini jumiin, joku muukin ehkä onnistuu siinä – ehkä vaan tarjosin hyvää materiaalia kehityksen pohjaksi, kun laitoin pyydetyt screenshotit ja selaimen tiedot eteenpäin.
  • Siitä, että tehtävät sai suorittaa vain kerran. Osa oli kompia, mikä kuuluu asiaan ja ne kuuluukin saada väärin jos ei vaan hoksaa, mutta parissa suomenkielisessä oli ihan virheitä tai puuttui osa tehtävänannosta. Tämän laitan tuoreen käännöksen piikkiin. Pistin palautetta ja eivätköhän nuo pienet jutut korjaannu aika pian. Onneksi 50 %, mitä tehtävistä piti saada oikein, on kohtuullinen vaatimus, ja varaa säädölle on.

Johtopäätös

Ystävät, menkää ja tehkää kaikki kansat tekoälyköiksi. Päättäkää kuitenkin etukäteen, millä kielellä haluatte tehdä setin.

Päivitys 10.11.: Olin ensimmäinen!

Sain eilen Reaktorilta tiedon, että olin ensimmäinen, joka läpäisi suomenkielisen kurssin. Vänkää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.