Sain palautettua Full Stack Openin 0-osan tehtävät!

Ei muuten ollut helppoa. tehtävät olivat selkeät, mutta en todellakaan osannut käyttää kurssia. Tässä postauksessa onkin ehdoton videosuositus kaltaisilleni täysille VS Code -n00beille.

Huhhuh! Full Stack lähtikin reippaasti liikkeelle. Pohjatietovaatimus Gitin ja GitHubin osaamisesta ei ollut liioiteltu. On kuitenkin todettu, että niiden suhteen täysi n00b voi oppia ne seuraamalla eri materiaaleja.

Alkuun auttoivat viimeksi löytämäni aloitus- ja asennusohjeet. Testikansion olin jo saanut vietyä GitHubiin Git Bashista, mutta en koskaan graafisen käyttöliittymän, Visual Studio Coden, kautta. Ja kun minulla oli sitten hyvät vastaukset nollaosan tehtäviin, ja ne olisi pitänyt saada pushattua GitHubiin, ei siitä tullut yhtään mitään.

Googlesta kun haki ohjeita, tuli suuri määrä kaikenlaisia, mutta oikein mikään ei toiminut. Minulta puuttui joku ihan perusasetus tai synkronointi, vaikka olin yrittänyt ne tehdä kolmesti.

Yhden illan olin oikeasti pikkuisen epätoivoinen ja uskoin, ettei minusta koskaan voi tulla riittävän hyvää että voisin saada jotain pushattua GitHubiin. Mutta sainpas sittenkin!

Luulen, että tämä Full Stack on ainakin aluksi minulle jonkin verran vaikeampi kuin useimmille muille kurssia tekeville, koska joudun tosiaan opettelemaan nämä työkalut alusta. Mutta olen ymmärtänyt, että jos meinaa opetella koodaamaan, Git kumppaneineen pitää jossain vaiheessa opetella. Miksei siis nyt.

Nyt annankin ehdottoman YouTube-suosituksen:

Sellainen julkaisija kuin Madness Labs on julkaissut YouTubeen kaltaisilleni aloitteleville pölkyille suunnatun tutoriaalin nimeltä Using Git with VS Code and GitHub.

Tässä videossa opastetaan jokainen klikkaus. Tässä videossa ei oleteta. Ilman tätä videota olisin ihan edelleen totaalijumissa ja sormi suussa. Kommenteista päätellen niin olisi tosi moni muukin. Tämä on siis hyvä! Eikä ole suositus tosiaan mikään maksettu mainos vaan puhtaasta, kirkkaasta kiitollisuudesta kirjoitettu.

Sydän <3

(Yhden jutun tein eri tavalla kuin videossa. Videossa GitHub-repositorio yhdistettiin Visual Studio Codeen HTTP-osoitteella, mutta jossain yliopiston ohjeessa käskettiin käyttämään SSH:ta. Testasin, molemmilla toimi, ja tässä siis luotin yliopistoon.)

Tärkeä huomio oli muuten kai myös, ett videon innoittamana

loin repositorioni julkisena.

En tiedä mikä merkitys tällä oli lopullisen onnistumisen kannalta, mutta olin aluksi yrittänyt luoda repositoriota yksityisenä. (Tietenkin. En vieläkään halua että kukaan näkee kirjoittamaani koodia, kun luulen että se on nolon huonoa.)

Mutta koko GitHubin idea kai on, että tavalliset repositoriot pitää luoda julkisina tai sitten pitää maksaa. En maksa.

Tällä saattoi olla vaikutusta tai sitten ei. Mutta jos luo repositorion videon ohjeiden mukaan julkisena ja seuraa muutenkin tuota videon gurua, voi todella onnistua! Minä onnistuin!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.