Ohjelmoinnin jatkokurssin tulokset tulivat

Hyvin meni. En kuitenkaan nyt MOOCin jälkeenkään vielä tiedä, miten tietokone toimii.

Ohjelmoinnin jatkokurssin tenttitulokset tulivat, ja kuten vähän tuntui heti tentin jälkeen, se meni kivasti. Kaikki koetehtävien ohjelmaviritelmäni toimivat tentissä odotetusti, vaikka koodi ei varmasti siisteimmästä päästä ollutkaan. Onneksi siisteydellä ei ollut näköjään väliä arvostelussa!

Tässä on todiste etten juksaa!

Oikeasti tuli yllättävän voimakas onnistumisen tunne. Java-MOOC on kummitellut takaraivossa nyt oikeasti kaksi ja puoli vuotta, ja nyt se on oikeasti tehty. Aikatauluversiosta oli todella hyötyä tässä!

Kuitenkin: nöyryys ennen kaikkea!

Haluan muuten huomauttaa, että Helsingin Sanomissa oli 20.5. asiantuntijan Minä väitän -teksti, jossa muistutettiin, että ohjelmoinnin alkeet opiskeltuaan ei ole vielä kovin hyvä. Tässä on kuvakaappaus:

Kuvakaappaus Helsingin Sanomien verkkoartikkelista
Huijarisyndrooma vaivaa monia, mutta sen vastakohdasta kärsii kenties vieläkin useampi 20.5.2019. Kiinni jäin!

Vaikka minä olen reippaasti mainostanut esimerkiksi tietäväni kaiken!, huomautan, että se on ollut vähän vitsihuumoria! Oikeasti olen edelleen todella n00b, enkä tiedä vieläkään edes sitä, miten tietokone toimii. Yritin tätä itse asiassa männä viikonloppuna selvitellä. Tutkimusmetodini oli haastatella viisaamman puoliskoni syntymäpäivävieraita. En vieläkään oikein oppinut, koska jostain syystä grilli ja booli osoittautuivat suositummiksi huveiksi kuin tietokoneen toiminnan selittäminen.

(Oikeasti tuossa kysymyksessä lienee itsessään jotain pielessä enkä osaa kysyä sitä, mikä minua oikeasti mietityttää tuossa. Mutta selittäkää nyt silti joku minulle, että miten ihmisen hahmottama kieli voi muuttua sellaiseksi dataksi, jota ei voi hahmottaa ihminen? Siis miten se käännösvaihe menee, jos sitä tietokoneen sisäistä tiedonmallin logiikkaa ei ihminen pysty lukemaan? Siis mitä se kaikista raain raakadata on ja miten se voi syntyä, jos se ei ole ihmisaivoin seurattavissa? Vai hahmottaako joku pieni gurujoukko sittenkin sen ja hallitsee salaa maailmaa? Vai onko joku joskus hahmottanut tämän mutta ei hahmota enää? Yritin myös googlata, mutta ei sekään auttanut:

Miltä data näyttää tietokoneen sisällä?
Epäinformatiivinen googlaus. Huonoja vastauksia. Etsin abstraktimpaa totuutta.

)

Briljeeraan nyt kuitenkin vähän ohjelmoinnin jatkokurssin osaamisvaatimuksilla

Osaan sittenkin kuitenkin jo vähän jotain! Jatkokurssin vaatimukset olivat seuraavat:

Ohjelmoinnin jatkokurssin sisältö (5 op)

Näistä en muuten sitten oikeasti, arvosanasta huolimatta, osaa kaikkea. Peruskurssista oli olo että oikeasti ymmärsin kaiken, mutta tässä oli minusta kaksi erityisen vaikeaa asiaa: luvun 9 tietokokoelmien käsittely virran avulla ja luvun 11 moniuloitteisen tiedon käsittely. Nämä siis perustasolla tajuan ja sain tehtävät riivittyä kasaan, mutta ei ole yhtään sellainen olo, että osaisin soveltaa noita mitenkään mihinkään ikinä. Ne siis vaativat harjoitusta…

Graafiset käyttöliittymät sen sijaan olivat kivoja.

Ja tämä ei muuten pääty tähän. Tämän n00bin taru jatkuu vaikka minkä mielenkiintoisen (mm. web-sovelluskehitys) parissa, kunhan ehdin tänne raportoida lähiviikkoina.

Pysykää virittyneinä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.