Ohjelmoinnin jatkokurssi lienee tentitty

Jos hyvin kävi, Java-MOOCin jälkipuoliskokin on nyt onnellisesti takana. Kyllä sitä viimeisiä talvilomapäiviään voi tenttienkin käyttää.

On mahdollista, että nyt olen päässyt eroon ohjelmoinnin jatkokurssista! Luulen, että tehtävät menivät riittävän oikein, sillä ne toimivat kuten tehtävänannoissa oli pyydetty. Varmuus läpipääsemisestä tulee lähiviikkoina, ja lupaan raportoida tänne tuloksista rehellisesti.

Ja jos kävi huonosti, uusintatenttejä on onneksi paljon. Se on suurin syy sille, että tykkään tehdä näitä pois alta aina heti kun mahdollista – jos onnistuu, niin ei tarvitse enää ajatella koko asiaa, jos ei, niin ei ole vielä kiirepaniikkihoppu.

Optimoin tenttiin työympäristöni

Päivitin tenttiä varten pöytäkoneen Netbeans-kehitysympäristön ja Test my code -lisäosan, mikä oli fiksu veto. Kaksi näyttöä ja yhteensä + 500 % näyttöalaa sekä kunnon näppäimet nopeuttivat koodaamista verrattuna tablettiini, joka toki palveli hyvin jokapaikan koodailun mahdollistajana (ja jota ilman kurssi olisi varmasti taas jäänyt kesken). Olihan se tenttiminen nyt kuitenkin kivempaa ihan kunnollisella pöytäkoneella, joka jaksaa pyörittää esim. internetselainta ongelmitta.

Jatkoa ajatellen voisin harkita sellaisen minitabletin hankintaa, joka tosiaan jaksaisi pyörittää ohjelmia ongelmitta. Ajattelin tosiaan tehdä seuraavaksi sitä FullStackia, jota ajatellen juuri opettelin komentamaan, ja se kurssi taas tarvitsee omia ohjelmistojaan. Siihen kuitenkin perehdyn kun tuloslistat tulevat ja tiedän saaneeni ohjelmoinnin jatkokurssin kunnialla läi.

2 vastausta artikkeliin “Ohjelmoinnin jatkokurssi lienee tentitty

 1. Jestas, koko kurssin tehtävät läpi tabletilla ? Itse harmittelin muutaman vuoden ikäisen halpisläppärini 1366 x 768 -resoluutiota about aina kun olisi ollut kätevää pitää useampaa luokkaa yhtä aikaa näkyvillä.

  Ja kiitos blogista! Kun ainoa kurssilla mukana ollut kaveri lopetti muiden kiireiden vuoksi alkeisosioon, on ollut kiva voida tämän kautta saada jotain tuntumaa muiden kokemuksiin koodailun opetteluun.

  1. Moikka,

   kiitos kommentista! Tabletti oli onneksi suhteellisen pätevä: kymppituumainen, oikea Windows ja näppäimistötelakka, tosin kyllä hidas ja pieni. Sen suurin etu oli kuitenkin, ettei tarvinnut jakaa vuoroja, kuten talouden pöytäkoneelle…

   Kesemmällä projektina on varmaan Full Stack open ainakin jossain laajuudessa, eli jos se kurssi kiinnostaa, älä lopeta blogin seuraamista 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.