Lomalla on aikaa koodata

Vaikean laivanupotuspelin jälkeen koodaus on rullannut eteenpäin aiempaa kivuttomammin. Python-kurssista on lomani alkaessa enää rippeet jäljellä.

Minä jäin lomalle. Lomasuunnitelmissani on muun muassa tutkia maailmaa, uida, ulkoilla ja lukea Miki Liukkosen kohukirja O. Tänään aion mennä kiipeilypuistoon (vaikka viimeksi kun olin, ohjaajan piti kiusallisesti hinata minua köydellä takaisin, kun jäin jumiin vaijeripyörässä).

Aikamoisia aikasyöppöjä olen siis itselleni kaavaillut. Onneksi minulla on kerrankin vain aikaa, kun töistä on ensimmäinen rehellinen pitkä loma sitten lukion alun, eivätkä tentit tai gradutkaan enää paina päälle. Tämä on loistavaa!

Koska aikaa siis todella kerrankin on, lupaan itselleni toki myös tämän:

En luovu koodailusta lomallakaan!

Loman alun tavoitteena on ainakin saattaa Python-kurssi päätökseensä. Tavoite lähestyy aika vauhdilla ehkä siksi, että jokin on naksahtanut kohdilleen koodausajattelussani! Nyt oikeansuuntaista ajattelua tulee paljon helpommin ja ymmärrän paljon nopeammin, mitä haetaan. Virheitä tulee tietysti edelleen, mutta ne ovat nykyään yhä useammin pieniä, vaikka yksittäisiä vääriä merkkejä, eivätkä enää merkki siitä, että olisin ihan pihalla.

(Välillä muuten olen pihalla. Meillä on hyvä parveke, jolla on kiva koodailla.)

Myönnän, että käytin edelleen apuna löytämiäni Clever Programmerin videoita niin kauan kuin niitä riitti. Yhtäkkiä, aika pian laivanupotuspelin jälkeen, ne vain loppuivat. Se on harmi, pidin niistä: vähän kuin olisin ollut oppitunnilla, kun videoilla sai seurata hänenkin ajatteluprosessiaan, ei ainoastaan tarkastella lopputulosta.

Seuraavissa luvuissa on ollut muun muassa tehtävänä ratkaista ongelmia mahdollisimman vähällä informaatiolla, mutta oikeisiin elämän ongelmiin liittyen. Tämä oli juuri sitä mitä olen kaivannut jo hetken! Kertausta ja asioiden liittämistä tosielämään. Vaikka tämän oli tarkoitus olla vaikeaa, osio oli minusta paljon helpommin hahmotettava kuin muutama edellinen. Välillä piti toki googlailla vastauksia, mutta pidän sitä osana oppimisprosessia 8)

Parissa viikossa noloksi nörtiksi

Verkkoimagoni on muuten muuttunut kahden koodausviikkoni aikana aika paljon. Kukkamekot ja raskaustestit ovat kadonneet kohdennetusta somemainonnastani melkein kokonaan, ja sen sijaan minut on profiloitu uudelleen ammattitaitoiseksi nörtiksi! Ihan oikeasti. Tämä on minusta sekä huolestuttavaa että aika hyvä vitsi, koska suurin saavutukseni tähän mennessä on tosiaan tekstipohjainen laivanupotuspeli, jonka teko opastettiin tarkkaan askel kerrallaan. Minä vain pidän projektistani kovaa ääntä.

Mutta onhan se kiva, että mainostajat edes uskovat minuun!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.